Makronfyll

Smørkrem med vanilje:
1 eggehvite
1/2 dl sukker
60 g smør
1/2 vaniljestang

Pisk stiv marengs av eggehviter og sukker. Tilsett så smør litt og litt, mens du pisker. Pisk godt mellom hver gang du tilsetter smør, og skulle den skille seg så er det bare å piske videre så skal det nok gå bra. Tilsett frø fra vaniljestangen, og pisk litt til.

Sett fyllet til avkjøling i kjøleskapet (dekk til) før du begynner å sette sammen makronene. Ha fyllet i en sprøytepose og sprøyt på makronene.

Sjokoladekrem:

70 g vann
Frø fra 1/2 vaniljestang
15 g brunt sukker
85 g smør
150 g sjokolade (jeg broker en på ca 40%)

Ha vann, vaniljefrø, smør og sukker i en liten kjele. Kok opp og ta av platen og avkjøl litt. Ha i hakket sjokolade (ganske finhakket slik at du er sikker på at den smelter i vannblandingen). Rør godt til en jevn masse og avkjøl til du har en tykk krem. Smør dette på makronene eller evt ha i en sprøytepose og sprøyt i vei.

Bringebærfyll:

2 egg
100 g melis
200 g hvit sjokolade
100 g smør
200 g bringebær
Pisk egg og melis til lys og luftig eggedosis. Smelt sjokolade og smør forsiktig og bland den forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.  Mos bringebærene og sil bort frøene. Bland dette i sjokoladekremen. Ha i sprøytepose og ha på makronene.

Lemoncurd:
2 egg
Skall av en 3/4 sitron
80 g sitronsaft
100 g sukker
1/2 vaniljestang
40 g smør

Ha alt i en kjele, unntatt smøret, kok opp under omrøring. La koke ca. 1 min. Pisk godt slik at det blander seg jevnt. Tilsett smør når temperaturen har sunket til 40 grader. Pisk hardt og avkjøl. Ha i sprøytepose og sprøyt ut på makronene