Sjokoladekjeks med mandler

Sjokoladekjeks

Sjokoladekjeks med mandler

Sjokoladekjeks

English.

Disse kjeksene har jeg laget i over 20 år, etter oppskrift fra søstra til min beste venninne, de er rågode og feiler aldri! Her kan du også være kreativ og tilsette de nøttene/sjokoladen/tørka frukten som du matte ønske, og hva med feks kanel – kardemomme – nellik? Kun fantasien som stopper dette!  Jeg lager bestandig minimum dobbelt porsjon, for disse forsvinner raskt! Bare ha dem i en tett boks, så holder de seg i flere dager – ja som om det er et problem her i gården…Håper det smaker!

Røra:

100 g smør
125 g sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
150 g hvetemel
75 g hakka mandla
100 g hakka sjokolade (jeg bruker en 40%)

Pisk smør og sukker til lyst og luftig. Tilsett egget og rør godt sammen. Bland alt det tørre og ha I røra sammen med sjokoladen og mandlene.

Legg en skje deig på et bakebrett med bakepapir. Du kan også ta deg flid med å rulle deigen sammen til en pølse, legge den i kjøleskapet for deretter å skjære den i fine skiver og legge på bakebrettet, men det ser du nå hva du har tid til.

Bak i forvarmet ovn til 200 °C til gyllen brune midt i ovnen, ca 15 min. Ta ut og avkjøl kjeksene før du legger dem i boksen, ja for hvis ikke så blir de ikke sprø men “slasken”.

 

Håper det smaker!

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website