Marmorkake

Marmorkake - Formkake

English.

Her snakker vi god gammeldags formkake! Enkel å lage og smaker saftig og godt. Jeg lager denne i ny og ne, og så skjærer jeg den i skiver, og det som ikke blir spist opp, det fryser jeg ned, så er det bare å ta ut det du trenger og lunke de litt i ovnen, så smaker de nesten som nylagd! Håper det smaker!

Røre:

125 g smør
2,5 dl sukker
3 egg skill ut eggehvitene
1,5 dl melk
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett en  eggeplomme av gangen og rør godt mellom hvert. Bland alt det tørre utenom kakakoen, sikt det vekselsvis inn i røra og rør til du har en glatt røre. Vend inn stivpiskede eggehviter.

Ha 2/3 deler av røra i en smurt form (feks en liten brødform). Sikt og bland inn kakaoen i 1/3 av røra og legg den oppå den lyse delen. Dra en gaffel gjennom for å blande lys og mørk røre litt – slik at det blir litt marmorering.

Stekes midt i ovnen på 180 grader C i 50-60 min.

Lykke til!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: