Sarah Bernardt

Sarah Bernard

English.

Helgoland, de kakene her bør jeg egentlig ikke lage for de er farlig gode! Første gang jeg lagde dem skjønnte jeg at jeg ikke kunne ha kakeboksen lett tilgjengelig, så jeg satte den i fryseren i håp om at jeg skulle klare å holde meg unna…men nei, de var like gode rett fra frysa! Men dette handler om disiplin, og det skal man jo ikke ha så mye av i jula, så jeg lager dem hver jul og de er også perfekte å gi bort i julegave (selv om det sitter langt inne hahaha). Av denne oppskriften får jeg 49 stk, setter bunnene i rader på 7×7 og det fungerer bra (for en vanlig ovnsstørrelse). Det tar litt tid å lage disse, men det er ikke spesielt vanskelig. Håper det smaker! Ja det vet jeg jo at de gjør!

Mandelbunner:

200 g malte mandler
200 g melis
3 eggehviter (fra medium egg)

Bland mandler og melis godt (jeg har dette i en brødpose og riter godt). Pisk eggehvitene stive og bland inn mandel/melis. Sett små kaker på et stekebrett med bakepapir, jeg setter i rader på 7×7 stk.

Stek kakene i forvarmet ovn 175 grader C, midt i, i 15 min. Ta ut og avkjøl.

Krem:

100 g sukker
1 1/4 dl vann

Ha alt i en panne og kok opp, fortsett å koke inntil det blir sirup (jeg tar den av platen når jeg har fått ca 1 dl sukkervann).

4 eggeplommer
200 g smør romtemperert
2 ts kakao
Start med å piske eggeplommene og hell sukkervannet forsiktig i i en tynn stråle. Pass på så du ikke heller dette på selve pisken (jeg bruker en kjøkkenmaskin). Når du har fått en lys og luftig blanding, ja som eggedosis, så begynner du å tilsette litt og litt smør, ikke for mye av gangen for da skiller det seg. Når alt smøret er rørt inn, så har du i kakaoen og bland godt. Sett til avkjøling.

Fordel kremen på alle kakene og sett på et kjølig sted.

Til sjokoladetrekket kan du benytte to metoder, den enkle og den litt mer krevende med temperering av sjokolade. Hvis du ønsker den med temperering som også gir et “knekk”, så finner du oppskrifter på dette på internet, der er mange å velge i (jeg bruker metoden til Mette Blomsterberg).

Den enkle metoden fungerer også veldig bra, men da blir sjokoladen myk uten “knekk”, men smaken er absolutt den samme. Til dette bruker jeg:

200 g kokesjokolade
2 ts delfiafett

Smelt sjokolade og delfiafett over vannbad. Kjøl ned litt før du starter med å dyppe hver kake i sjokoladen. Sett tilbake på stekebrettet og plasser på en kjølig plass før du har de i en kakeboks.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website