Berlinerkranser

Berlinerkranser

Berlinerkranser

Berlinerkranser

English.

Ingen jul uten Berlinerkranser! Dette er tradisjon på sitt beste – ingen ting som sprø deilige småkaker tilgjengelig i kakeboksen til enhver tid. Min yngste nevø elsker også disse kakene, og du verden hvor tålmodig han er med å rulle ut, pensle og strø sukker på.Han er en mester på disse. Oppskriften er etter min mor og meget velprøvd. Håper det smaker!

Oppskrift:

2 eggeplommer hardkokt
2 eggeplommer rå
125 g sukker
250 g smør romtemperert
300 g hvetemel

Til pensling:
2 eggehviter
1 dl perlesukker

Kok 2 egg i 8 min, kjøl ned og ta av skall og fjern eggehviten. Bland disse to med de 2 som er rå, ha I sucker og bland godt, til tilærmet eggedosis. Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselsvis. Bland godt og ha deigen i en pose i kjøleskap i ca 3 timer eller over natten.

Rull ut deigen i ca 10 cm lange lengder, ca 1 cm tykk. Form hver lengde til en krans og legg på stekebrett med bakepapir. Pense med eggehviter og dryss på perlesukker.

Stek i forvarmet ovn 180 grC midt i i ca 10 min. Ta ut og avkjøl, oppbevar i tett boks.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website