Tropisk Aroma

Tropic Aroma chocolate cake

Tropisk Aroma jokoladekake

English.

Tropisk Aroma er familieklassiker nr 1 hos oss! Og her er det ikke bare bare kan du tro! Kaken SKAL ha en mørk bunn i miden av to lyse deler, kremen må for all del IKKE bli for mørk og det må heller ikke den mørke bunnen bli, det må IKKE bli for mye krem og den skal KUN pyntes ved bruk av gaffel. Ja det hviler et visst press på hver gang den lages, for familien er nådeløs i kritikken hvis den ikke blir laget akkurat slik som farmor gjorde det for 70 år siden! Det var opprinnelig tante Guri som tok med seg oppskriften fra Gryllefjord da hun flyttet til hjembygda mi da hun var 17 år. Hun ble spurt om å bake en kake til en samling, og da bakte hun denne, og siden da blir den laget hver gang familien møtes.  Det beste av alt er at min yngste nevø har started å lage den, så her er tradisjonen sikret! Og så må den serveres med et glass isakald melk! At den kalles tropisk har nok kun å gjøre med at den inneholder kanel og muskat, nydelig er den uansett! Håper det smaker!

Røre:

115 g smør
280 g sukker
2 egg
290 g hvetemel
4 ts bakepulver
1 knivsodd salt
2 dl melk
1 ts muskat
1 ts kanel

1 1/2 ss kakao

Smør og sukker røres hvitt, tilsett et egg av gangen og rør godt mellom hvert.

Bland alt det tørre unntatt kakaoen og ha i vekselsvis med melken.

Ta av 1/3 av deigen og sikt inn kakao.

Stek 2/3 av røren (lys) i forvarmet ovn i midten på 180 °C  i 20-25 min. Smurt rundform på 26 cm.

Stek 1/3 av rørn (mørk)  i forvarmet ovn i midten på 180 °C i 10-15 min. Smurt rundform på 26 cm.

Avkjøl bunnene.

Fyll:

6 ss smør
500 g melis
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
6 ss kruttsterk kald kaffe

Bland alt sammen og rør til jevn glasur.

Montering:

Del den lyse kakebunnen i to og legg nederste del på et fat. Smør på krem og legg på den mørke bunnen, mer krem og legg så på den siste lyse bunnen. Smør krem rundt og på toppen av hele kaken. Dra en gaffel i “slangemønster” over toppen og server med et glass iskald melk!

Tips: Bruk hele muskatnøtter som du rasper selv, det gir en helt annen smak enn ferdig malt muskat.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website