Eplekake

Eplekake

English.

Dette er ei oppskrift fra mamma som brukte å lage den ofte, og hvorfor endre ei suksessoppskrift?! Nå er det også sesong for norske epler, så ingen grunn til ikke å bruke de i ei kake!  Det er ei enkel oppskrift – det som tar lengst tid er å skrelle og kutte eplene, men det kan gjøres mens eggedosisen kjøres i maskina. Server med vaniljesaus , iskrem eller krem – nydelig! Håper det smaker!

Røra:

100 gr smelta smør

2 egg
2,5 dl sukker
1 dl melk eller fløte
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
4 epler
sucker og kanel

Pisk egg og sucker til tykk og luftig eggedosis. Bland mel og bakepulver og sikt inn i eggedosisen – bland forsiktig Hell i melk/fløte og bland forsiktig, ha i smeltet smør til slutt og bland.

Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver (2-3 mm). Bland sucker og kanel og dypp epleskivene i slik at de dekkes av blandingen.

Hell røra i en rund kakeform 22 cm. Sett epleskivene i røra, det er bare bra hvis de stikker opp over røra, for kaka hever seg.

Apple cake

Stek i forvarmet ovn i midten, 200 grader C i ca 40-45 min. Hvis kaka beginner å bli mørk på toppen underveis, så legg et bakepapir over. Ta ut av ovnen når kaka slipper kanten av forma.

Håper det smaker!

 

One comment

  1. Anne-Lena · · Reply

    Vi va så heldig at vi fikk ei sånn eplekaka av Monica, (jada; ho e veldig generøs), og en ting e heilt sikkert: Detta e den beste eplekaka æ nonegang har smakt !!! Det e faktisk første gang æ synes at eplekaka e best UTEN is eller krem! Kaka har en fantastisk smak og smelte på tunga ..hærlig!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: