Madeleines

Madeleine med appelsin

 

Madeleine med appelsin

English.

Små, myke og delikate Madeleine kaker med appelsin smaker godt til kaffen. Jeg lager disse i ny og ne, de er veldig lette å lage og jeg elsker formen på de! Denne oppsriften gir ca 24 stk, men denne gangen lagde jeg noen mini’s også, veldig søte! De smaker selvfølgelig aller best ferske og gjerne lunken. Håper det smaker!

Røra:

2 egg
100 g sukker
100 g hvetemel
1 appelsin saft og revet skall
3/4 ts bakepulver
100 g smør

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Tilsett saft og revet skall fra appelsinen, og til slutt smeltet smør. La røra hvile i ca 20-30 min.

Smør og strø formene med hvetemel, ha røre i hvert “skjell”.

Stek I forvarmet ovn 200 grader C I ca 20 min. Ta ut når de er gylden brune.

Håper det smaker!

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website