Marshmallows

Hjemmelagde marshmallows

Marshmallows

Hjemmelagde marshmallows

English.

Min yngste nevø og meg har vært på sommerferie i Nord-Norge, og der hadde vi oss en marshmallows-lørdag! Vi hadde det veldig kjekt med å lage bade vanlige marshmallows og noen med bringebær. De ble veldig luftig og lett, og smakte veldig godt – kan ikke sammenlignes med de man kjøper. Hele prosessen er veldig enkel, det eneste du trenger utenom det vanlige er et steketermomenter/sukkertermometer som tåler over 100 grader C. Bare prøv – jeg lover at du ikke blir skuffet!

Røra:

Vil du lage helt vanlige marshmallows, så sløyfer du bare bringebærene.

For glutenfri versjon så er det bare å erstatte mel med melis.

110 g bringebær (bruk gjerne frosne)
250 g sukker
1,5 dl vann
7 gelatinplater
1 stor eggehvite
en klype salt
1 ss hvetemel
1 ss potetmel

Kjør bringebærene med stavmikser aller foodprosessor (vi hadde ingen av delene og kjørte dem rett gjennom en sikt), og kjør gjennom en sikt slik at frøene skilles ut.

Kok opp sucker og vann til 118 gr C. Legg gelatinplatene i vann i 5 min.

Press vann ut av gelatinplatene og bland disse og bringebærsausen sammen med sukkervannet. Rør godt til gelatinen er oppløst.

Visp eggehviten til lett skum på middels hastighet i kjøkkenmaskin. Hell i sucker- og bringebærmiksen i en tynn stråle under pisking, pass på slik at du ikke treffer vispene. Slå på full hastighet og pisk til massen har romtemperatur.

Gjør klar en form ca 20×20 cm med bakepapir og sikt over mel-potetmel. Hell i røra, lag overflaten så slett som mulig og sett til stivning. Etter 15-20 min sikter du over resten av mel-potetmelblandingen

Etter noen timer kan du dele opp I passende biter og server!

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website