Pain Aux Raisins

Pain aux Raisins Danish pastry

Pain Aux Raisins

Pain aux Raisins wienerbrød

English.

Pain aux Raisins eller rett og slett wienerbrød med vaniljekrem, rosiner og kanel! Wienerbrød har jeg aldri før prøvd meg på før, så når jeg så de fristende bakverkene fra en av mine favorittbakere Paul Hollywood, ja da ver det jo bare å sette av en regnfylt lørdag  til å bake (ja det tar jo mange timer dette, men innimellom kjevling og kjøleskap, så var det jo andre huslige gjøremål som gikk unna). Og resultatet ble faktisk veldig bra, de var lette og luftige og smakte veldig godt! Siden det tar litt tid (men ikke komplisert) å lage disse, så lagde jeg like godt dobbel porsjon og fryste ned deigen før siste tur i kjøleskapet. Om det fungerer like bra når jeg tar den opp for å lage feks wienerbrød, ja det vet jeg ikke, så det skal jeg komme tilbake til. Ellers så kan du jo også dele opp den ene porsjonen og lage litt forskjellige utgaver, det gjorde jeg og kommer tilake til også det. Lykke til og håper det smaker!

Denne deigen gir ca 25 stk.

500 g hvetemel
10 g salt
80 g sukker
50 g gjær (fersk, du kan også bruke 1 pk tørrgjær)
2 egg
90 ml vann
125 ml H-melk
250 g kaldt usaltet smør

Ha hvetemel, sukker og salt i en bolle til kjøkkenmaskin med eltekroken på (du kan selvfølgelig elte selv, bare litt mer arbeid). Rør ut gjæra i kaldt vann og melk, tilsett egg og visp godt, hell dette i melblandingen. Kjør maskinen på lavest hastighet i et par minutter, for så å øke et par hakk til medium og kjøre i 5-6 min.

Hell ut deigen og lage en bolle som du sikter forsiktig LITT mel på og legger i en brødpose i kjøleskapet i en time.

Under hele prosessen nedover er det svært viktig at du ikke bruker mye mel til kjevlingen, da blir det bare tørt og fælt.

Ha deigen på en let melet benkeplate og kjevle deigen til et rektangel ca 50 x 20 cm og ca 1 cm tykk. Legg smørkleppen mellom 2 lag plast eller bakepapir og bank den ut til et rektangel på ca 33 x 19 cm. Legg smøret over 2/3 av deigen, pass på at det ligger jamt på deigen og brett den delen uten smør over (1/3) og brett til slutt den delen med smør over der igjen. Du skal nå ha fått en sandwich av deig/smør/deig/smør/deig.

Knip forsiktig sammen i endene slik at ikke smøret kommer ut. Legg deigen tilbake i brødposen og legg I kjøleskapet i en time.

Ta ut deigen og kjevle den ut til 50 x 20 cm igjen. Brett 1/3 av deigen over den andre og til slutt site del over der igjen. Legg tilbake i brødposen og legg inn i kjøleskapet igjen i en time.

Gjenta kjevleprosessen to ganger til, og etter site utkjevling så legges deigen tilbake i brødposen og deigen skal hvile i kjøleskapet over natten.

Dagen etter er den klar til å brukes.

Bruk halvparten av deigen om gangen, og legg andre halvpart  brødposen  kjøleskapet.

Kjevle ut et rektangel ca 7 mm tykk. Smør på vaniljekremen og la de siste 3 cm stå igjen (denne skal pensles med egg i sammenføyningen). Strø på kanel og rosiner. Rull leiven sammen, prøv å gjøre den så stram som mulig uten at all vaniljekrem tyter ut.

Del pølsen i ca 3 cm tykke skiver og legg de ned på stekebrett kledd med bakepapir. La heve i 1 time og pensle på sammenpiskede egg.

Stekes i forvarmet ovn i midten på 200°C i ca 15 min eller til gyldenbrun. Ta ut og avkjøl.

Rør sammen melis med litt vann og ha over bakverket og nyt!

 

Fyll til 1 porsjon deig:

1 porsjon vaniljekrem eller:
1 pakke kakefyll med vaniljesmak (med eller uten koking spiller ingen rolle)
200 g rosiner
1 ss kanel eller så mye som du ønsker
egg til pensling
Melis + litt vann til glasur

 

 

1 Comment

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website