Tiramisu med sommertvist

Tiramisu med jordbær

Tiramisu med sommertvist

Tiramisu med sommertvist

English.

Her har jeg laget en tiramisu med jordbær. Denne varianten synes jeg er frisk og god nå på sommeren. Jeg har også byttet ut Marsalavinen med Amaretto, det fungerte helt fint! Kanskje Italienerne rynker på nesa nå….men men, det får stå sin prøve. Håper det smaker!

Denne oppskriften er til 7-8 personer:

4 eggeplommer
4 ss sukker
8 ss marsala (dessertvin fra Scicilia)
250 g mascarpone
2,5 dl kremfløte
1 pakke fingerkjeks
1,5 dl espressokaffe eller sterk vanlig kaffe/pulverkaffe
3 ss kakao

Jordbær.

Start med å lage sabayonne: Pisk sammen eggeplommer, sukker og marsala i en bolle over vannbad til lys og luftig eggedosis. Ta bollen av varmen og fortsett å piske til massen er helt avkjølt (romtemperatur). Bruk gjerne håndmikser.

Ta av litt eggedosis i en annen bolle og pisk inn mascarpone. Dette gjør at det blir enklere å blande den inn i resten av eggedosisen – man unngår klumper. Hell dette tilbake i den store bollen med eggedosis og bland godt men forsiktig.

Pisk kremfløten. Bland kremen godt men forsiktig inn i eggedosis- og mascarpone blandingen. Du skal nå ha fått en ganske jevn og fast krem. Sett den til side og gjerne tildekket i kjøleskap til du skal bruke den.

Lag kaffen og ha den i en form som er lett å bruke når kjeksene skal dyppes.

Hvis du skal lage i prosjonsglass som bildet viser:

Ta 2 kjekser pr glass og del disse i 4 biter hver og dypp disse raskt i kaffen og legg dem nederst i et glass. Ha kremen i en sprøytepose (enklest for da unngår du søl – men det går selvfølgelig an å bruke skje) og sprøyt et lag krem i hvert glass. Sikt over et tynt lag kakao og legg så skivede jordbær over. Sprøyt over et nytt lag krem og topp med skivede jordbær.

Håper det smaker!

 

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website