Iskrem – Isparfait

Iskrem

English.

Etter all makronbakingen, så ble jeg sittende igjen med en del eggeplommer, og hva er da bedre enn å slå sammen en røre til iskrem?! Denne oppskriften har jeg brukt i mange mange år, den er enkel, du slipper å røre underveis i frysefasen og det er ikke fare for at det danner seg iskrystaller, ja hvis du bare passer på at du pisker en “slapp” krem. Hvis den piskes så mye som du ville gjort til feks en bløtkake, ja da får du krystallproblemer med en gang. Og så er det bare å si at hjemmelaget iskrem smaker så mye mye bedre enn ferdigkjøpt. Røra er klar for frysa! Håper det smaker!

Denne prosjonen gir litt mer enn 1 l:

Røre:

8 eggeplommer
200 g sukker
5 dl kremfløte

Pisk eggedosis av eggeplommer og halvparten av sukkeret. Pisk “slapp” krem av fløten og resterende halvpart av sukkeret. Kremen skal ikke være så stiv som du bruker feks til bløtkake – dette er viktig for å unngå iskrystaller! Bland krem og eggedosis forsiktig sammen. Hell røra i en plastboks og frys ned.

Vil du ha smak på isen, så kan du tilsette feks: frøene av 1/2 vaniljestang, nyrørte jordbær (uten sukker), sjokolade (hakket eller smeltet), ristet hakkede nøtter/hjemmelaget krokan, cookies, karamell, kanel eller lime. Her er mulighetene veldig mange, ta det du liker aller best!

Tips: jeg lager gjerne kun med vanilje, og så lager jeg heller topping alt etter som, da har jeg mye større fleksibilitet til hva jeg serverer isen til.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: