Makroner

Makroner med sjokoladefyll

Makroner med sjokoladefyll

English.

Egentlig så kastet jeg meg aldri på macronbølgen, men da damene skulle samles igjen, så tenkte jeg at dette var en god ide til gave for “pakkeleken” – som er en helt annen historie. Min eldste nevø lager makroner, men jeg er pinade ikke sikker på om jeg får det like godt til, men vel verd et forsøk tenker jeg. Han bruker oppskriften til Ida Gran-Jensen, og jeg husker fra “Hele Norge baker” at hun kunne få jobb hos Pascal på dagen med de makronene hun lagde. Håper det smaker!

Røre:
200 g mandelmel
400 g melis
220 g romtempererte eggehviter
8 ss sukker

Konsentrert konditorfarge etter ønske, pass bare på at du tar litt og litt til du får den fargen du ønsker.

Sikt mandelmel og melis sammen to ganger.

Pisk eggehviter til det skummer, tilsett litt sukker om gangen. Pisk til stiv marengs, men allikavel ikke for stiv, altså ikke overpisk, stopp når den er stiv og holder seg i bollen når du snur den opp ned.

Avhengig av hvor mange typer du vil lage, så fordeler du røra I like mange boller og tilsett evt konditorfarge.

Ha mandelmel/melis oppi og rør med faste, raske grep for å slå ut luften. Røren skal dryppe sakte når den løftes med en slikkepott. Ikke rør for mye, bare til at alt har samlet seg.

Fyll røren i en sprøytepose og sprøyt små makroner ut på et stekebrett med bakepapir. Makronene skal holde seg pent på plass.

La hvile i ca. 60 min for at de skal få en hinne.

Stekes på 150 grader i ca. 10 min. Ta ut av ovnen og avkjøl.

Fyll:

Makronene kan fylles med mange forskjellige typer krem, bare fantasien setter begrensninger.

Du finner oppskrift på forskjellige typer fyll her:

Lemoncurd, sjokoladekrem, vaniljekrem, bringebærkrem. Ellers så er nettet fullt av oppskrifter!

Lykke til!

 

 

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website