Kvikklunsjkake

Kvikklunsjkake - Chocolate cake big size

Kvikklunsjkake

Kvikklunsjkake - Sjokoladekake i langpanneform

English.

Kvikklunsjkake ja, men ingen spor av Kvikklunsj her! Dette er en veldig tradisjonell sjokoladekake i langpanneform som har vært i vår familie i flere tiår. Mamma brukte å bake den titt og ofte i forbindelse med dugnader, skoleavslutninger og tur med skolekorps og svømmeklubb. Jeg har bakt den mest i jobbsammenheng, og jeg tror bestemt at denne kaken har vært et stort bidrag til å dra i land flere prosjekter jeg har hatt opp gjennom tidene. Det er jo veldig hyggelig å kunne ta med en kake i forskjellige møter, det skaper god stemming og det er det viktigste i alle prosjekter påstår jeg, for da skapes relasjoner og interesse. Så her er det ikke bare barnebursdager som gjelder, ta den med på jobb også! God baking!

Røra:

5 egg
6 dl sukker
7,5 dl hvetemel
4 ts bakepulver
3 ss kakao
3 dl melk
300 g smør

Smelt smør og avkjøl noe.

Pisk egg og sukker til lys og luftig eggedosis. Dette er suksessfaktoren for en lett og luftig kake! Jeg har best suksess med å bruke kjøkkenmaskin.

Bland alt det tørre og sikt dette vekselsvis med melken inn i eggedosisen. Pruk slikkepott og vend inn slik at ikke all luften går ut av eggedosisen, da ender du bare opp med en kompakt kake som ikke på langt nær er like god som den kunne vært.

Ha i smeltet smør til slutt. Hell i smurt langpanneform eller en kledd med bakepapir.

Stek i forvarmet ovn til 175 °C i ca 1/2 time. Ta ut og avkjøl.

Glasur:

300 g melis
6 ss kaffe (avkjølt)
3 ts vaniljesukker
1 1/2 ss kakao
6 ss romtemperert smør

Rør alt godt sammen og ha på kaken når den er avkjølt.

 

1 Comment

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website