Festkake

Festkake med vaniljekrem og bærmousse

Festkake

Festkake med vaniljekrem og bærmousse

English.

Det er snart 17.mai og på kakebordet ser det jo veldig flott ut med en fin pyntet festkake! Jeg bruker ikke å servere både dessert og kaker, men bare en av delene. I år blir det en flott festkake med bærfromasjer og vaniljekrem og så er det jo hyggelig med litt ekstra fin 17.mai preget pynt. Håper det smaker!

Jeg baker 2 stk sukkerbrød i 18 cm store ringformer, så oppskriften er beregnet til dette. Jeg bruker tilsammen 4 lag kake, og resten fryser jeg ned og har på lur til en senere anledning. Sukkerbrød er svært anvendelig, så det kommer nok opp en anledning snart!

Røre (til 2 stk 18 cm ringformer):

4 egg
100 g sukker
60 g hvetemel
60 g potetmel
1 ts bakepulver

Melk/eplemost/appelsinjuice eller lignende til dynking

Rør egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Bland sammen det tørre og sikt dette inn i eggedosisen, vend forsiktig inn med en slikkepott. Fordel røren i begge sprinformene som er smurt og gjerne med bakepapir i bunnen.

Stek kakene midt i ovnen på rist ved 150 °C  i ca 45-60 min (jeg steker begge samtidig). Ta ut og avkjøl.

Bærfromasj:

Jeg har laget 2 forskjellige – èn med bringebær og èn med blåbær, det gjør du som du vil og du bruker de bærene du vil (jeg har brukt blåbær og bringebær). Oppskriften er til ett lag i kaken, dvs at du må lage enten dobbel porsjon slik at det rekker til begge lagene, eller at du lager 2 forskjellige).

200 g bær (gjerne frosne)
50 g sukker
2 gelatinplater
2 dl fløte

Kjør bærene og sukker med stavmikser eller smoothiemaskin. Hell massen i en sil slik at steinene skilles ut (disse skal ikke brukes).

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 min. Varm opp 1/3 av bærsausen, kryst vannet av gelatinen og ha den i den varme bærsausen og rør rundt til den er oppløst. Bland inn resten av bærsausen.

Pisk kremen og bland inn den kalde bærsausen med en slikkepott.

Vaniljekrem:

Oppskriften på vaniljekrem finner du her. Legg 2,5 plater gelatin i vann i 5 min. Kok opp 1/2 dl melk, kryst vannet godt av gelatinen og smelt den ned i melka. Tilsett dette i vaniljekremem og bland godt. Sett kaldt.

Montering:

Del hver av kakebunnene i 3 deler, du skal bruke 4 av dem (resten fryser du ned til en annen gang).

Legg en bunn på et kakefat med ringformen rundt. Bygg gjerne opp rinformen med bakepair slik at den går godt over kanten. Dynk bunnen godt. Ha på 1 del av bærfromasjen.

Legg på en ny bunn og dynk den godt. Ha på vaniljekremen.

Legg på ny bunn og dynk denne også. Ha på 2 del av bærfromasjen.

Legg på siste bunnen – ikke dynk denne. Dekk til kaken og sett den kaldt til fromasjen har stivnet, gjerne natten over eller i 2-3 timer.

Ta av rinformen og bakepapiret og pynt utsiden slik du ønsker, gjerne med krem eller italiensk marengs og bær.

Håper det smaker!

Tips: når jeg lager mousse med bær, så skviser jeg litt sitron eller lime i røren for å fremheve smaken litt, og jeg synes det er viktig at det hele ikke blir for søtt.

No Comments
  • Marjan
    Reply
    Posted at 17:48, 17. May 2016

    Testet denne til 17.mai. Fantastìsk!

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website