Brødpudding

Bread and butter pudding

Brødpudding

Brødpudding med rosiner og nøtter

English.

Brødpudding?! Ja det var spørsmålet/svaret jeg fikk fra en kollega – “Hva er det”? Etter en kveld med reker så ble det igjen noe loff, og da kom jeg til å tenke på at før i tiden så brukte min mor å lage brødpudding til dessert av tørt og gammelt brød. Det skal jeg pinade lage tenkte jeg, og måtte bare ta det etter hukommelsen hva ingrediensene angikk og mengden av de forskjellige. Men du verden så godt det smakte med litt let rørte jordbær! Helt klart verd et forsøk! Håper det smaker!

Jeg skal prøve så godt jeg kan å notere ned hva og hvordan jeg gjorde dette, og denne gir ca 4 porsjoner:

1/2 loff (firkantet type)
smør til å smøre på hver skive
3 egg
5 dl melk
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 liten neve rosiner
1 neve nøtter/mandler
sukker
kanel

Smør alle loffskivene og del dem i to. Legg de i et pent mønster i en ildfast form. Legg rosinene inni mellom loffskivene.

Visp sammen egg, melk, sukker og vaniljesukker og hell over loffskivene. La dette trekke i 1/2 times tid.

Strø sukker (jeg brukte perlesukker for litt krønsk) og kanel over skivene og til slutt hakkede mandler/nøtter.

Stek midt i ovnen på 180 °C  i ca 30-40 min. Ta ut når den har fått en gyldenbrun farge.

Server med jordbær, rødsaus, vaniljesaus eller det du måtte like.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website