Kryddermuffins med sjokolade

Spicy muffins with chocolate

Kryddermuffins med sjokolade

Kryddermuffins med sjokolade

English.

Jeg har fire nevøer som alle er glade i å lage mat og bake, og jeg liker å tro at det er tanta deres som har vært inspirasjonen! Det er i alle fall veldig gøy når de sender bilder av bakverk, desserter og annet de har laget, og at de ringer og spør om råd og at vi diskuterer hvilke nye ting vi skal prøve oss på.  Denn oppskriften fikk jeg av den eldste av dem for ca 10 år siden: “Tante – denna må du prøve!”, og det måtte jeg jo, og etter det har jeg laget disse flere ganger. De har en nydelig smak av krydder og du kan selvfølgelig sløyfe sjokoladen hvis du vil (jeg sløyfer forøvrig ALDRI sjokolade). Disse  smaker godt med litt bær til, det tilfører litt syre og gjør bare godt! Håper det smaker!

Denne oppskriften gir ca 12 store muffins.

Røra:

100 g smør
150 g sukker
115 g brunsukker
2 store egg
1 1/2 dl rømme
5 ss melk
250 g hvetemel
1 ts natron
2 ss kakaopulver
1 ts allehånde
200 g sjokolade (jeg bruker kokesjokolade ca 40%)

Pisk smør og sukker (bade brunt og hvitt) godt sammen.

Bland egg, rømme og melk sammen før det tilsettes i smør/sukker blandingen.

Bland alt det tørre og sikt dette i røra og bland forsiktig sammen.

Hakk sjokoladen og bland denne i til slutt.

Fordel røra i muffinsformene og stek i midten i forvarmet ovn til 190 °C i 25-30 min.

 

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website