Grove scones

Scones with wholemeal

Grove scones

Grove scones

English.

I går hadde vi et fantastisk fint vær, og lunsjen kunne tas ute på terrassen – det var skikkelig vår i lufta!  Denne oppskriften kom også fra ho Solvor og heimkunnskapstimene, og gjør stor suksess til frokost, lunsj eller kvelds. Og ikke skal de heves før steiking heller, veldig lettvint. Det er selvfølgelig best å servere disse nystekt, gjerne med litt smør, brunost og en liten skje jordbærsyltetøy – hærlig! Men de kan også fryses og varmes i ovnen på 120 °C i noen minutter. Håper det smaker!

Deig (til 3-4 personer):

50 g smør romtemperert
4 dl hvetemel
1 dl samalt grov hvete
2 ts bakepuver
1/2 ts salt
1 ts sukker
2 1/2 dl yoghurt naturell romtemperert

Smuldre smør i melet, tilsett samalt grovmel, bakepulver, salt og sukkker og bland. Ha i yoghurt og bland deigen til den har samlet seg. La den hvile noen minutter.

Del deigen i 3 og form runde boller som så klappes litt flate, ca 1-2 cm. Bruk så lite mel som mulig til dette, hvis ikke blir de fort tørre.

Del hver “bolle” i 4, dvs skjær ikke helt gjennom, bare nesten.

Dryss gjerne litt mel på toppen og stek i forvarmet ovn til 220  °C i ca 15 min. Ta ut når de er gylden brun. Håper det smaker!

Tips: Pass på å pensle sconsene kun på toppen og ikke ned på sidene da dette kan hindre hevingen.https://heimbakst.com/scones-with-whole-meal/

No Comments
 • Nils Mæland
  Reply
  Posted at 10:49, 25. April 2016

  NAM

  2016-04-25 7:22 GMT+02:00 WordPress.com :

  > heimbakst posted: ” English. I går hadde vi et fantastisk fint vær, og > lunsjen kunne tas ute på terrassen – det var skikkelig vår i lufta! Denne > oppskriften kom også fra ho Solvor og heimkunnskapstimene, og gjør stor > suksess til frokost, lunsj eller kvelds. Og ikke skal ” >

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website