Biscotti

Biscotti - småkaker

English.

Å nei å nei, kakeboksene er tomme! Det er nesten krisestemning, så her må jeg bare kaste meg rundt å få fyllt opp en boks eller to. Biscotti er veldig enkle å lage og smaker så utrolig godt til en kaffekopp på formiddagen eller ettermiddagen, ja eller når som helst egentlig. Og så synes jeg det er så koselig å fylle opp gamle kakebokser, de gjør seg veldig godt på kjøkkenbenken.

Deig:

150 g smør
300 g sukker
3 egg
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
150 g mandler
Skall av 1 appelsin

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg ett av gangen, rør godt mellom hvert.

Bland mel, bakepulver, veniljesukker og rør dette inn. Tilsett til slutt mandlene (hele) og appelsinskallet. Skyll appelsinen før du rasper av skallet – kun det gule skal med for det hvite er veldig bittert og overdøver all den andre gode smaken. Vær nøye på det.

Del deigen i 3 og rull ut pølser like lange som stekebrettet til ovnen. Deigen er litt løs, så pass på at du ikke bruker for mye mel til utrullingen. Legg pølsene med god avstand på et stekebrett kledd med bakepapir.

Stek i forvarmet ovn til 220 °C i 15 min midt i.

Ta ut brettet og skjær biscottien i ca 3 cm store skiver (jeg skjærer på skrå for det synes jeg er penest). Dette må gjøres med en gang kakene tas ut av ovnen, ellers blir det bare rot. Sett alle kakene på høykant og sett inn i ovnen igjen i ca 10 min. Følg med og ta ut når de er gylden brune.

Oppbevares i tett boks.

Biscotti

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: