Konfektkake med karamell

Cake with caramel

Konfektkake med karamell

Konfektkake med karamell

English.

Endelig helg og kos! Av og til så gjør det seg bra med en god konfektkake, og denne har en karamell basert på Smørbukk og sjokolade – den er bare nydelig! Oppskriften fikk jeg for en del år siden av Marit, og den slår like godt an uansett hvor jeg serverer den. Jeg håper du også liker den- så bare prøv. Kaken passer perfekt til å fryses ned hvis du ikke spiser opp alt på en gang da.

Nøttebunn:

200 g sukker
5 eggehviter
100 g valnøtter
100 g hasselnøtter
100 g pistasjnøtter

Pisk eggehvitene til skum og tilsett sukker litt og litt til du får en stiv masse. Pass på å ikke piske for mye slik at marengsen blir hard – den skal være stiv men allikavel ha myke topper.

Grovhakk nøttene og bland de forsiktig inn i marengsen. Hell røra i en smurt form på 24 cm.

Stek kaka i forvarmet ovn til 150 °C i ca 1 time i midten.

Karamell:

100 g sukker
1 dl vann
100 sjokolade (40%)
20 smørbukkarameller
5 eggeplommer
2 ss cognac (kan sløyfes)

Kok opp sukker og vann til sukkeret et oppløst. Ha i karamell og sjokolade og rør alt sammen til en glatt røre. Avkjøl litt før du har i eggeplommene, smak evt til med cognac. Avkjøl og la det tykne før den helles på kaka.

Behold kakeringen på og hell karamellen over kaken. La stå kaldt i noen timer slik at karamellkremen får satt seg. Jeg har pyntet med karamelliserte pistasjnøtter og frysetørret bringebær. Server gjerne med krem og bringebær.

 

 

 

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website