Marengsrullekake med sitronkrem

Marengs rullekake med sitronkrem

Marengsrullekake med sitronkrem

Marengs rullekake med sitronkrem

English.

Nå har jeg sett på “Great British Bakeoff” igjen, og denne gangen fikk deltakerne i oppgave å lage marengsrullekake. Ja og som en aktiv bake-seer, så følte jeg presset og tenkte at dette må jeg bare prøve meg på – hvor vanskelig kan det være? Der var jeg litt selvgod og ble tatt på senga…det tok 3 forsøk før jeg klarte det for jeg plagdes skikkelig med å få bakepapiret av…men til slutt gikk det og du kan se under hvordan jeg gjorde det. Dette er jo egentlig en pavlova i rullekakeform, og det fine er at du kan fylle og pynte med det du måtte ønske, her har jeg brukt sitronkrem og vanlig krem.  Håper det smaker!

Bunn:

4 eggehviter
200 gr sukker
2 ts maizena
1 ts eddik hvit 7%

Pisk eggehvitene til skum og tilsett sukker litt og litt. Kjør på middels hastighet og vær tålmodig, da tilfører du marengsen mer luft. Pisk til stiv masse, men pass på at det ikke blir for stivt, det skal være myke topper selv om det er stivt.

Sikt og vend inn maizena og ha i eddik, bruk slikkepott slik at du ikke rører ut all luft i marengsen.

Hell røra på et stekebrett kledd med bakepapir.

Stek i forvarmet ovn til 160 °C  i ca 30 min på nest nederste rille.

Ta kaken ut av oven og legg et bakepapir på toppen før du snur hele forma og legger kaka opp ned på benken. La forma ligge over kaka mens den avkjøles, da skal det gå greit å ta av bakepapiret. Hvis du ikke får det av, bare avkjøl litt mer så går det nok.

Sitronfyll:

2 egg
2 eggeplommer
165 g sukker
80 g smør
Revet skall og saft av 2 sitroner

Krem:
3 dl kremfløte
3 ss sukker

Bland alle ingrediensene til sitronfyllet i en panne og varm til tykk krem på middels varme – vær tålmodig og rør hele tiden. Avkjøl helt!

Når kaken er avkjølt fylles den med sitronkrem, pisket krem og bær hvis ønskelig. Bare pass på at bærene ikke er for syrlige, sitronkremen er ganske syrlig og da kan det fort bli for mye med syrlige bær.

Rull stramt sammen og legg på serveringsfat med skjøten ned. Pynt etter eget ønske med feks bær, sjokolade etc.

Håper det smaker!

 

 

 

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website