Havrekjeks

Havrekjeks

Havrekjeks

Havrekjeks

English.

Denne oppskriften har jeg fått fra min veldig gode kollega som også er over middels interessert i baking og matlaging. Når vi tar oss en “5-minutt”, så er det garantert oppskrifter, tips og triks som deles sammen med mye god latter! Hærlig! Denne kjeksen har jeg bakt og tar med på påskefjellet – den smaker nydelig! Opprinnelig er det en type “kopp-oppskrift”, der målene går i kopper, men jeg har oversatt den til dl, det fungerte veldig bra. Håper det smaker.

Deig:

200 g havregryn lettkokte
1 dl sukker
1,5 dl melk
1 egg
1/2 ts natron
1 ts hjortesalt
125 g smør
0,5 dl potetmel
250 g hvetemel

Smelt smøret og avkjøl noe. Pisk egg og melk lett sammen. Bland alt det tørre og tilsett smør og melk. Bland godt.

La deigen stå noen minutter slik at den får sette seg litt, da blir det lettere å kjevle den ut. Jeg kjevler bare litt av deigen i slengen, for den er litt løs og blir fort vansklig å håndtere med stor leiv. Ta litt ny deig hver gang, for deigen blir tørrere g tørrere hver gang du kjevler ut.

Kjevle ut deigen, ca 3 mm tykk, og stikk ut rundinger på ca 6 cm eller den størrelsen du ønsker. Bruk så lite mel som mulig ved kjevling, da blir kjeksene bare tørr og fæl.

Stekes midt  i i forvarmet ovn til 200 °C i ca 10-12 min . Ta ut når kjeksene er gyllen brune.

God påske!

 

No Comments
  • Vivian
    Reply
    Posted at 13:25, 21. March 2016

    Disse kan anbefales på det sterkeste. Det er kjempegode. Tusen takk Monica for at du deler så mange gode oppskrifter med oss. God Påske.

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website