Suksessterte

Suksessterte

Suksessterte Sucsess tart

 

English

Det er snart påske og klart for kake med gul krem! Og en nøttebunn med sjokoladeganach og egg- og smørkrem på – hva slår vel det. Denne kan man faktisk lett ta med på feks. hyttetur. Bak bunnen (gjerne noen dager i forveien og frys den ned), ha på fyllene og frys kaken. Eller du kan ta med bunnen og fyllene og så bruker du bare en skje/kniv til å smøre dette på kakebunnen når den skal brukes. Lett som bare det! Håper det smaker!

Nøttebunn:

125 g malte mandler
125 g grovhakkede nøtter
250 g sukker
5 eggehviter ( ta vare på plommene til smørkremen)

Visp eggehvitene til skum og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk videre til stiv masse, men pass på at den ikke blir for stiv, det skal være myke topper selv om den er stivpisket.

Vend inn mandler og nøtter. Hell i smurt rundform med bakepapir i bunnen (denne kaken passer til en 26 cm stor form).

Stek i forvarmet ovn til 180  °C i ca 30 min midt i ovnen. Pass på underveis slik at den ikke overstekes, da blir den tørr og fæl.

Sjokoladeganach:

1 dl fløte
100 g sjokolade (jeg bruker en på ca 40% kakao)
2 ss smør

Hakk sjokoladen og ha den og smøret i en bolle og tilsett kokende fløte og rør godt til den blir blank og fin. Avkjøl.

Egg- og smørkrem:

5 eggeplommer
125 g sukker
4 ts vaniljesukker
1 dl fløte
150 g smør (romtemperatur)

Bland sammen alt utenom smøret og kok opp. Husk å røre hele tiden, det går ganske fort. Med en gang det begynner å koke, så tar du panna av varmen. Avkjøl. Pisk inn smør litt og litt (husk dette er same prinsipp som når man lager majones/aioli, hvis for mye smør tilsettes for fort, ja da skiller kremen seg. Jeg bruker håndmikser, det gir for meg størst suksess.

Montering:

Bre sjokoladeganachen over nøttebunnen, bre deretter egg-smørkremen på. Hvis denne smøres på er det lurt å la kaken stå litt kaldt etter at sjokoladen er smurt på, for hvis ikke kan disse to kremene lett blandes sammen, og det ser ikke lengre så apetittelig ut. Det letteste er å sprøyte den på toppen.

Tips: Hvis du vil ha litt chrunchy tekstur, så kan du karamellisere noen mandler i litt sukker, hakke det opp og strø på toppen.

Håper det smaker!

 

 

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website