Karameller

Karameller FløtekaramellerEnglish.

Karameller nå?! Javesst! Karamella kan vi lage når som helst, og i dag har jeg laget en ladning som jeg skal ha med på påskeferie. Disse smaker bare helt fortreffelig og omsetningen på hytta blir nok veldig bra! Det er slettes ikke så vanskelig å koke karameller som mange skal ha det til, bare sett i gang og ta kontakt hvis du får problemer, så skal jeg hjelpe så godt jeg kan! Jeg anbefaler å bruke et termometer da det gjør det hele mye lettere. Jeg bruker et vanlig steketermometer, det fungerer veldig bra.

Oppskrift:

2 dl lys sirup
2 dl sukker
2 dl kremfløte
2 ss smør
ei klype salt

Bland alt i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp og la koke til 120 °C. Jo høyere temperatur jo hardere blir dem. Jeg synes de blir siege og gode på ca 120 °C, men det er selvfølgelig en smakssak.

Vær forsiktig: dette er “hot stuff”!

Hvis du ikke har termometer, så kan “kuleprøven” hjelpe. Når karamellen har fått fin gyllen farge, så kan du begynne å teste. Ha litt av karamellen i et glass kaldt vann, hvis du kan forme den til en kule, så er karamellen klar.

Hell karamellen i en form på ca 25×15 cm kledd med bakepapir. Etter ca 1/2 time kan du ta karamell med bakepapir og legge på ei fjøl og så kutte de opp i passe biter og pakke hver enkelt inn i bakepapir eller cellofan. Jeg synes bakepair fungerer best.

Tips: Bruk et pizzahjul for å kutte opp, da går det som smurt!

Lykke til og håper det smaker!

 

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website