Focaccia

Focaccia

English.

Foccacia er en gjenganger for den passer  å servere sammen med alt mulig. Jeg lager den hver gang jeg serverer ost og god skinke (det er jo kommet noen veldig gode norske alternativer til de Spanske og Italienske), det smaker fortreffelig – lag gjerne en god aioli til!  Det er kun fantasien som setter begrensninger for hva den kan toppes med, men jeg passer på å velge topping ut fra hva den skal serveres til, slik at det ikke blir for mye eller for lite av det gode. Håper det smaker!

Deig:

50 g gjær
6 1/4 dl vann
500 g mel
500 g durumhvete (semolina)
30 g salt

Rør ut gjæra i lunket vann og tilsett dette i mel/saltblandingen (broker du tørrgjær så blandes denne i melet før væske tilsettes). Elt i kjøkkenmaskin i 10 min (eller lenge for hand…) og hev i ca 1 time. Elt/kna deigen godt, ca 5 min, og bak den ut i en form eller på stekebrett, ca 4-5 cm tykk. Hev igjen i ca 30 min. Før deigen settes inn i ovnen lages “hull” i deigen ved å trykke fingertuppene ned I. Drypp over godt med en god olje (feks olivenolje) og strø over flaksalt. Denne gangen har jeg også hatt på rosmarin.

Stek i forvarmet ovn på 250 °C i ca 15 min høyt i ovnen.

Nyt!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: