Krokankake

Krokankake

Krokankaka

English.

Min mor brukte å lage denne masse og er en skikkelig gammel klassiker i vår familie, og alle blir storfornøyd når den kommer på bordet, ja det være seg til formiddagskaffe eller til selskap. Den smaker deilig med egg- og smørkrem, samt knasende krokan bade inni og utenpå! Denne må dere bare prøve! Håper det smaker!

Sukkerbrød:

4 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 1/2 ts bakepulver

Pisk tykk og god eggedosis av egg og sukker. Bland det tørre og sikt dette inn i eggedosisen og bland forsiktig med en slikkepott. Helles i form, denne passer til en 24 cm rundform.

Stekes i forvarmet ovn til 150 °C i ca 40 min nest nederst. Følg med underveis og ta “pinneprøven” for å se om den er ferdig stekt.

Eggekrem:

2 dl melk
2 ss mel
1 ss vaniljesukker

2 eggeplommer

Kok opp melk, mel og vaniljesukker. Eggeplommene has i en og en når melkeblandingen er kald.

Smørkrem:

250 g smør
100 g melis

Rør sammen smør og melis godt.

Smørkrem og eggekrem skal nå blandes forsiktig sammen, og her er det svært viktig at begge delene har samme temperature, ellers skiller den seg fort. Jeg bruker derfor å sette de to skålene i kjøleskapet en stund for å sikre lik temperatur.

Krokan:

150 g sukker
250 g hakkede mandler

Smelt sukker ved medium varme og tilsett deretter hakkede mandler. Når du har fått en litt mørk gylden farge, da er den ferdig. Hell på bakepapir og hakk det godt når avkjølt.

Montering:

Del kakebunnen i 2. Smør en del av kremen på og strø krokan over. Legg på den andre halvdelen, smør på resten av kremen og ha på krokan på toppen og på sidene.

Originalt så skal det være krokan på sidene, men denne gangen har jeg “stashet” den opp litt 🙂

Håper det smaker!

No Comments
  • tine
    Reply
    Posted at 10:17, 5. March 2016

    Nydelig klassiker! Får så lyst til å bak når æ ser alt du lage 🙂

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website