Sjokoladefondant med limesorbet

Sjokoladefondant

Sjokoladefondant med limesorbet

CIMG2505

English.

Korea – æ savne Korea! Jeg har vært så heldig å få jobbe i et prosjekt sammen med Koreanere, både i London og i Sør-Korea, fantastisk flotte folk og mye god mat. Så i går inviterte jeg gode venner på Koreansk mat og det ble en suksess! Det de derimot ikke har i sin tradisjonsmat i Korea er desserter slik vi har her hjemme, og en samling uten dessert går jo ikke, så da måtte jeg slå til med alles favoritt nemlig sjokoladefondant med limesorbet – nyyyyyydelig!!! Jeg har smakt sjokoladefondant mange plasser, men jeg kan garantert si at denne er en av de aller beste, og med en litt syrlig limesorbet til, ja så er himmelen nær!  Håper det smaker!

Røra (denne rekker til 10 personer):

250 g smør
275 g sjokolade
5 eggeplommer
5 egg
200 g sukker
110 g mel

Smelt smør og sjokolade over svak varme.

Bland lett sammen egg og sukker, sikt i hvetemel og bland, hell sjokolade/smørblandingen i og rør til jevn røre (her trenger man ikke maskin, alt går lett for hånd).

Jeg bruker aluminium muffinsformer ca 1 dl til disse kakene. Jeg har ikke hatt noen suksess med å bruke vanlige muffinsformer, de er for ustødige. Det jeg har gjort, hvis jeg ikke har hatt alu.former er å ta aluminiumsfolige rundt et glass og formet det til i passende størrelse.

Smør formene (med “fast smør” – ikke smeltet), strø de deretter med mel, sikre at melet kommer ut i hele formen og bank ut resten ved å slå formen opp ned på benken.

Ha røra i formene, ja opp til kanten, og stek i forvarmet ovn til 200 °C i mellom 12-15 min midt i ovnen. Steketid avhenger av ovnen og av hvor mange kaker du har inne samtidig. I min ovn steker jeg 1 kake i 13 min, da er den perfekt (som på bildet). Det er veldig viktig at kaken ikke blir gjennomstekt, da er den ikke noe god, da er det bedre å ta den ut litt tidligere. Jeg setter meg på en stol fremfor ovnen og følger med de siste minuttene, og når kaken “setter seg” på toppen, ja da nærmer den seg ferdig.

Tips: Her kan du lage kakene klare til steking dagen i forveien. Ha røra i formene og dekk til med plast/alu.folie og sett kaldt.

Limesorbet (rekker til 10 skjeer):

3/4 dl saft av lime
2 dl vann
2 dl sukker
2 eggehviter
Revet skall av 1 lime

Kok opp vann, sukker og limesaft. Ha i en bolle og sett i fryseren, rør om ca hver halvtime. Dekk med plast. Når det hele har fått en slushkonsistens, bland inn 2 stivpiskede eggehviter (pass på at du ikke pisker de for hardt, det skal være fast men allikavel ha myke topper). Ha i limeskall.Sett tilbake i fryseren og rør ca hvert 15 min. Gjenta dette helt til det ikke lenger er noen flytende masse igjen i bunnen av bollen.

Hele prossessen tar noen timer, jeg bruker ca 6-8 timer, derfor lager jeg den i alle fall dagen før. Bare dekk til i frysa, så går det veldig bra.

Tips: Ikke bland inn limeskall mens røra er varm, da blir skallene brune og sorbeten ikke innbydende. Vent til røra er kald før de has i. Jeg blander dem inn sammen når eggehvitene has i.

 

 

 

No Comments
 • Ingunn og Gunter
  Reply
  Posted at 13:37, 28. February 2016

  Tusen takk for en hyggelig kveld med fantastisk mat i godt selskap!
  Den koreanske middagen (som i seg selv var en opplevelse av gode smaker) ble avsluttet med en himmelsk sjokoladefondant med en frisk limesorbet; en uovertruffen kombinasjon!! Dette er helt klart den beste sjokoladefondanten vi har smakt! (Indeed!)

  Ingunn og Gunter

 • tine
  Reply
  Posted at 10:18, 5. March 2016

  Den der e definitivt den beste i verden!

 • Anne-Lena
  Reply
  Posted at 14:38, 3. April 2016

  Den beste desserten som finnes !

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website