Bananrullekake

Bananrullekake

Bananrullekake

bananrullekake

English.

Ååhhh denne kaken er det veldig lenge siden sist jeg bakte! Dette var en av kakene som var et must på vårt kakebord så lenge min bror var tilstede – dette var hans yndlingskake! Og siden han er kommet på hyttebesøk i vinterferien og i tillegg har bursdag, så er det en selvfølge at jeg skal overraske han med denne kaken. Min yngste nevø og meg bakte denne i dag, og hedige som kokkene er, så har vi fått prøvesmakt endestykkene , nyyyyydelig var det! Den gjør fortsatt stor suksess både hos store og små. Håper det smaker.

Røra:
3 egg
2 dl sukker
1 ss hvetemel
½ dl potetmel
1 ts bakepulver
2 ss kakao

Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Bland alt det tørre og sikt dette i eggedosisen.

Dekk langpannen (for steikovnen) med bakepapir. Hell røra i og stek kaken i forvarmet ovn ved 200°C i 5-8 min på midterste rille. Sjekk med feks en strikkepinne at den er stekt (det skal ikke henge noe igjen på pinnen når den dras ut av kaka).

Når kaka er tatt ut av ovnen, strø lett med sukker på toppen, legg nytt bakepapir over, og snu formen opp ned og legg kaken på bordet. Fjern så bakepapiret som kaken stekte på, og legg over et fuktig håndkle. På denne måten holder du kakebunnen myk slik at det blir lettere å rulle den sammen etter at fyllet er tatt på. Avkjøl.

Fyll:

6 dl kremfløte
3 bananer
2 ts vaniljesukker
Revet sjokolade til pynt

Pisk fløten med vaniljesukkeret til krem. Bre kremen utover kakebunnen, spar litt av kremen til pynt. Del bananen i tynne skiver som legges på langs på kaken. Rull kaken forsiktig sammen og legg den på et fat med skjøten ned. Pynt til slutt med resten av kremen og strø revet sjokolade over.

Tips: Bruk slikke pott til å forsiktig vende inn det tørre og fløten. Slik beholder du mye av luftigheten i røra og du får en utrolig luftig og god kake.

No Comments
 • Vivi-Ann Pettersen
  Reply
  Posted at 16:07, 21. February 2016

  Ser aldeles nydelig ut! Gratulerer med dagen på hytta!

 • Vivian
  Reply
  Posted at 13:26, 21. March 2016

  Bare et ord å si om denne. NYYYYYDELIG.

 • Anne-Lena
  Reply
  Posted at 10:16, 15. April 2016

  Tro det eller ei; jeg har laget denne kaken! Og det var jo faktisk ikke så vanskelig! – Og den blei god!
  Men Monica: du må huske å skrive hvor i ovnen kaken skal plasseres, oppe/nede/ i midten? Du skjønner, for oss amatøra så er ikke slike ting en selvfølge…

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website