Rundstykker

Rundstykker

Rundstykker

2016-02-20 12.01.48

English.

Hyttefrokost med nystekte rundstykker og kakao, hva slår det…  Denne oppskriften er enkel og grei, og det beste av alt er at de kan lages kvelden før, settes i kjøleskapet (ferdig trillet ut) dekket med plast natten over. Da tar du de bare ut av kjøleskapet en times tid før de settes i steikovnen. I mellomtiden kan jo kaffen settes på og frokostbordet dekkes. Ingen ting er som en god og rolig start på dagen…god frokost.

Deig:

Denne deigen får jeg ca 15  rundstykker av, det avhenger selvfølgelig av størrelsen. Lager du større porsjon, så kan jo eventuelle rundstykker til overs fryses ned til neste gang. Da er det bare å ta de direkte fra fryseren og tine de på ca 120°C i ovnen på midterste rille, det tar ca 15 min.

Deig:

4 ss smør
4 dl melk
1/2 pk gjær
1 l hvetemel
1 ts salt

Smelt smøret og ha i melken, varm til det blir lunkent. Ha i gjær (hvis du bruker fersk gjær, bruker du tørrgjær blandes denne inn i mel- og saltblandingen direkte før lunken melk/smør tilsettes) og rør den ut. Hell dette i melblandingen og elt deigen godt. I maskin kan den godt kjøres i 10 min til den blir elastisk og fin. Hev i ca 1 time (tildekket med plast og gjerne et håndkle over), del deigen i passe store deler og rull ut til rundstykker.

Det er på dette tidspunkt jeg setter dem i kjøleskapet hvis jeg ønsker å steke dem neste dag.

20160220_000920

Hvis du vil steke samme dag, så settes de til heving i ca 30 min.

Stekes i 10-12 min på 250°C.

Tips: For å sjekke om deigen er ferdig hevet, så lager jeg en liten grop i deigen, tenner en fyrstikk og tar den i hullet. Hvis flammen slukkes, så er deigen ferdig hevet, hvis ikke, ja da er det bare å være tålmodig og dekke den til igjen.

English version: read more

No Comments
  • Vivian
    Reply
    Posted at 12:40, 20. February 2016

    Super gode. Har også laget disse i dag med vellykket resultat. Takk for gode oppskrifter Monica.

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website