Paris Brest – vannbakkelskrans

Paris Brest Vannbakkelskrans

Paris Brest – vannbakkelskrans

CIMG2369

English.

Et av mine favorittprogrammer på TV er Great British Bakeoff, og der ble jeg nylig inspirert av Merry Berry’s Paris Brest, en vannbakkelskrans med krem. Samtidig så jeg samme kake bli bakt på den norske versjonen av programmet, men med en annen type krem, en pralinekrem. Det både hørtes og så veldig godt ut, så da var det bare å finne frem kaserollen starte opp. Jeg har brukt min gamle oppskrift på vannbakkels. Håper det smaker.

Røra:

125 g smør
1,5 dl melk
1 dl vann
125 g hvetemel
3 egg

Mandelflak

Varm smør, melk og vann til kokepunkt, ta kaserollen av plata. Tilsett hvetemel og rør i 3-4 min. Røren skal slippe bollen før du har i et egg av gangen, rør godt mellom hver gang.

Avkjøl før du legger deigen på med skje eller spryter ut med stjernetyll, ca 20 cm ring. Pensle med egg og strø på mandelflak.

Stek i forvarmet ovn ved 200°C i 50-60 min på midterste rille. Den skal være sprø på toppen. Når kaka er tatt ut av ovnen skjær av toppen og avkjøl.

Pralinekrem:

250 g melk
2 vaniljestenger
30 g sukker
30 g maizenna
3 eggeplommer
120 g hasselnøttpralin
90 g smør

Skrap ut frø fra vaniljestenger, ha dette sammen med stengene i melka, bland i sukker, maizenna og eggeplommer. Kok opp og ta av platen. Tilsett praline og avkjøl.

Pisk smøret luftig i en separat bolle. Pisk inn litt og litt av pralinekremen til den blir luftig og fin.

Praline:

125 g hasselnøtter
100 g sukker
60 g vann

Kok vann og sukker til karamell og ha deretter hasselnøttene i. Ja, vannet vil koke inn og det blir bare en tørr sukkermasse igjen, men vær tålmodig, øk varmen litt på platen så vil du se at dette begynner å brunes. Avkjøl og kjør de deretter i foodprosessor til pulver. Jeg har ikke foodprosessor, så jeg broker smoothiemaskina.

Blir det praline til overs, så kan den strøs opp kremen (etter at du har hatt den på kransen).

Når vannbakkelskransen er avkjølt, legg krem i med skje eller sprøyt med stjernetyll. Sikt litt melis på toppen og server. Håper det smaker.

 

 

 

 

 

 

No Comments
  • Tine
    Reply
    Posted at 20:18, 18. February 2016

    Den så aldeles nydelig ut! :))

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website